OnePlus udfordrede en række dygtige fotografer fra National Geographic til at teste den nye OnePlus 7 Pro i naturen.
Det kom der en række bjergtagende landskabsbilleder ud af, og det er svært ikke at blive inspireret til at gøre dem kunsten - eller i hvert fald gøre forsøget.
Her giver vi dig 5 nemme fifs, der bringer dig endnu tættere på mesterskuddet.
1. Styr selv dit fokus
Din telefon kan med sine automatiske funktioner hjælpe dig til at skyde flotte billeder, men de sikrer dig ikke nødvendigvis det rette fokus eller eksponering i eksempelvis landskabsbilleder.
I stedet for at lade telefonen bestemme, kan du selv indstille kameratelefonens fokus. Det gør du ved at trykke på din skærm, der hvor du gerne vil sætte fokus.
I nogle motiver kan du også gøre fotoet mere interessant, hvis du slører baggrunden. Du kan fx stille skarpt på lejrbålet i forgrunden og have en imponerende bjergkæde i baggrunden ude af fokus.
Det kan også være, at dit motiv er flottest, hvis du både har forgrund og baggrund skarpt. Vil du gerne have det, kan du udregne dit zonefokus, så både forgrund og baggrund bliver acceptabelt skarpt.
> Læs mere om, hvordan du bruger zonefokus og får alt skarpt her.

Her har National Geographics fotografen Andy Barton fotograferet en bjergbestiger. Ved selv at indstille fokus, har han fået mere af forgrunden skarp.
© Andy Bardon, National Geographics2. Brug en lang lukkertid
I de fleste nye kameratelefoner er det muligt selv at vælge lukkertiden. Det kan du udnytte til fx at få dramatiske skyer eller sløret vand.
Gå efter et tidspunkt lige efter solopgang og lige før solnedgang. Her er lyset nemlig ikke stærkere, end at du kan bruge en lang lukkertid med din kameratelefons laveste ISO.

Stil evt din telefon på en sten eller i din sko, hvis du ikke gider medbringer et stativ til dine mobilbilleder.
© Carlton Word Jr. / National GeographicsIndstil kameratelefonen til en lukkertid på minimum et par sekunder, hvis du vil have sløret vand eller dramatiske skyer.
På Android telefoner kan du ofte selv bestemme lukkertiden, hvis du bruger kameraet Pro-mode.
Har du derimod en iPhone skal du bruge en tredjeparts-app, som kan tage fuld kontrol over kameraet i din telefon.
Vil du vide mere om lukkertid og eksponering, kan du læse mere her.
3. Skyd i HDR
Telefonerne er i dag så gode, at de også laver flotte fotos med HDR.
HDR fungerer ved, at telefonen tager flere billeder med forskellige eksponeringer og derefter sammensætter dem til ét billede.
Med metoden får du oplyste skygger, men også korrekt eksponerede højlys.
Udnyt funktionen til landskaber, hvor du fx tidligt om morgenen har svært ved at få oplyste skygger i forgrunden og samtidig har svært ved undgå udbrændte højlys i baggrunden.
> Læs også: Sådan får du perfekte HDR-billeder.

Bruger du HDR til et landskabsmotiv som dette, kan du få masser af detaljer i sollyset men også i skyggerne.
© Andy Bardon, National Geographics4. Find telefonens raw-power frem
Farver i landskabsfotos er alfa-omega. Derfor er det vigtigt, at du indstiller din kameratelefon til at skyde i raw-format.
Skyder du billeder i raw kan du nemlig altid ændre farverne i redigeringen. Det betyder, at du kan gøre din solnedgang eller solopgang ekstra spændende, da du fx kan gøre billedet varmere eller køligere – uden at du ødelægger farverne i billedet.
Læs også: Fem gode grunde til at skyde i RAW.

Skyder du i RAW kan du ændre farverne i billedet uden du ødelægger dem. Synes du fx din hvidbalance er blevet helt skæv, så kan du ændre den i redigeringen efterfølgende.
© Andy Bardon, National Geographics5. Brug det du har omkring dig
Når du er afsted med telefonen, er det ikke altid, at du gider slæbe ekstra udstyr med dig. Derfor er det vigtigt, at du kan se muligheder i de ting, du altid har med dig.
Har du fx solbriller med, kan du bruge dem som ND-filter til din kameratelefon. Har du høretelefoner med, kan du bruge dem som fjernudløser ved at bruge play-knappen som udløser.
Du kan også stille din telefon op ad en sten, mod kasketten eller nede i skoen, så telefonen står stabilt. På den måde får du lange lukkertider uden rystelser i kameraet.
Vil du vide mere om at skyde gode landskabsbilleder og naturfænomener, kan du se videoserien Sådan fotograferer du 10 vilde naturfænomener med mesterfotografen Mads Peter Iversen.