Canon EOS-1D X Mark III går efter guldet

Efter en forsigtig start er Canon nu klar med alle detaljerne om EOS-1D X Mark III. Det vilde spejlreflekskamera er som skabt til naturfoto og skal med sportsfotograferne til OL i Tokyo til sommer.

I oktober 2019 gik Canon ud med nogle overordnede detaljer om deres nye flagskib inden for spejlreflekskameraer. 

I dag – med godt og vel et halvt år til OL i Tokyo – har Canon sluppet alle specifikationerne om deres topmodel inden for spejlreflekskameraer, EOS-1D X Mark III.

Canon EOS-1D X Mark III

Canon EOS-1D X Mark III ligger perfekt i store hænder, men vejer intet mindre end 1440 gram.

© Canon

Canon EOS-1D X Mark III er utrættelig

Der er over 100 nyheder i EOS-1D X Mark III i forhold til EOS-1D X Mark II. Det drejer sig blandt andet om ny sensor, ny lukker, ny skærm og tidens store trend, øjeregistrerende autofokus.

Ikke mindst opløsningen har været udsat for mange gætterier, da Sony tidligere lancerede deres topmodel inden for sportskameraer i form af Sony A9 II med 24,0 mio. pixels.

Her på redaktionen havde vi da også regnet med en opløsning på mindst samme niveau, men Canon EOS-1D X Mark III må nøjes med 20,0 mio. pixels. Canon oplyser dog, at de har forbedret det low pass-filter, der sidder foran billedchippen for at styrke detaljegraden.

Argumentet for den relativt lave opløsning er selvfølgelig, at sportsfotografer ikke har brug for pixels, men for hastighed, og her er Canon meget godt med. EOS-1D X Mark III tager nemlig op til 20 billeder i sekundet ved live view og 16, når man bruger søgeren. 

Endnu mere imponerende er det, at Canon EOS-1D X Mark III ikke kan køres træt. Det tager nemlig mere end 1000 billeder i serie, før bufferen er fyldt. Det er hidtil uset og meget imponerende.

Nyheder i Canon EOS-1D X Mark II.

Der er intet mindre end 102 nyheder i EOS-1D X M ark III i forhold til forgængeren, EOS-1D X Mark II.

© Canon

Et bæst af et kamera til 60.000 kroner

Billederne gemmes på de helt forrygende CFexpress-kort, der med en typisk hastighed omkring 1400 megabytes per sekund er meget hurtigere end SD-kort. EOS-1D X Mark III har i øvrigt plads til hele to CFexpress-kort.

Canon lover op 2850 billeder per opladning, og video optages i en heftig opløsning på op til 5,5K. Der er også blevet plads til et nyt berøringsfølsomt joystick, og så er der lys i alle knapper.

Canon EOS-1D X Mark III kommer til at koste i omegnen af 60.000 gode danske kroner, men så er man altså også udstyret med et bæst af et kamera, der kan følge selv de hurtigste dyr og OL-atleter til dørs.

Vi har allerede testet Canon EOS-1D X Mark III, og du kan læse om vores oplevelser her. 

Canon EOS-1D X Mark III

Der er lys i alle knapper. Bemærk i øvrigt det nye berøringsfølsomme joystick øverst i højre side under "AF-ON".

© Canon

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...