Farveorgie fra Pentax

Med det nye spejlreflekskamera K-S1 beviser Pentax, at de ikke er bange for at prøve nye idéer af. Nu kan du tjekke kameraindstillingerne på en helt ny måde.

Det nye K-S1 fås som standard i tre forskellige farver, men kan også bestilles i ni andre varianter. Det er dog ikke kun selve kameraet huset, der gør K-S1 til en farverig sag. Ved håndgrebet, udløserknappen, programhjulet og OK-knappen sidder der nemlig LED-lys, som indikerer kameraindstillingerne.

Lyset ved udløserknappen lyser fx grønt ved fotooptagelse og rødt ved videooptagelse, og når ansigtsgenkendelsen er aktiveret, viser mængden af tændte lys i håndgrebet, hvor mange ansigter, kameraet har registreret.

K-S1 har 20,1 mio. pixels, og ISO går op til 51.200. Billedchippen er uden anti-alias-filter, hvilket skulle give mere detaljerede billeder. Normalt sørger filteret for at sløre billederne en smule for at fjerne grimme moiré-mønstre, som kan opstå, hvis man fotograferer gitre eller stribet stof. Ved at fjerne det øges skarpheden en smule. Til de særlige motiver, hvor moiré kan opstå, kan man aktivere kameraets simulerede filter, hvor billedchippen rystes en smule under optagelsen.

Modsat flere andre Pentax-modeller er kameraet ikke vejrbestandigt. Det kan tage 5,4 billeder i sekundet og har en optisk søger, der viser 100 procent af motivet. Den vejledende pris for huset er 4899 kroner, og det kan også købes sammen med et objektiv på 18-55 mm for 5299 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...