Test af Pentax K-30

Det nye Pentax K-30 er et yderst kompetent spejlreflekskamera. Med hele 81 forseglinger i huset og et lige så godt tætnet kitobjektiv er det det mest robuste kamera i sin klasse.

2. oktober 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om Pentax K-30.

Pentax har stolte spejlreflekstraditioner, og K-30 gør dem ære. Kameraet føles rigtigt, når man tager det op, og bare en lille ting som en god, medfølgende modlysblænde er et signal om, at her tages tingene alvorligt. Det understreger et kig i søgeren yderligere. Det er en ægte prismesøger, der ikke kun er både lysere og mere kontrastrig end konkurrenternes spejlsøgere, men desuden viser 100 procent af motivet, som ellers kun professionelle spejlreflekskameraer gør.

Et prisme fylder og vejer, så K-30 er en af klassens tunge drenge, men det betragter vi som en fordel, da det gør det nemmere at holde kameraet helt roligt. Som et prof-kamera har K-30 indstillingshjul under både højre tommel- og pegefinger. Endnu et plus i karakterbogen scorer K-30 ved at være tætnet mod fugt og støv. Det samme gælder de fire objektiver med betegnelse WR, der står for Weather Resistant, herunder kitobjektivet på 18-55 mm.

Vi sluttede testen med at give Pentax K-30 en grundig tur under bruseren. Bagefter kunne vi bare tørre det af og fotografere videre.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...