Test af Sony Alpha37

Nyeste spejlreflekskamera fra Sony har gennemsigtigt spejl, en lynhurtig autofokus samt en elektronisk søger. Presser man kameraet, kan det endda skyde op til syv billeder i sekundet. Vi har testet Sony Alpha37.

26. august 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om Sony Alpha37.

SLT – Single Lens Translucent – kalder Sony deres kameraserie, hvor spejlet er halvgennemsigtigt og låst permanent fast inde i kameraet. Alpha37 er det nyeste medlem i den serie og rummer mange af de dyder, som har gjort SLT-serien til et interessant alternativ til spejlreflekskameraer. På grund af det specielle spejl benytter SLT-kameraerne lynhurtig fasedekterende autofokus, selv om man har konstant live view, enten via den fleksible skærm eller den elektroniske søger. Og fasedetektionen er også i brug under videooptagelse.

Fokuseringen foregår hurtigt og helt problemfrit, hvor især følgefokus er en fornøjelse at anvende. Den elektroniske søger, som dækker motivet 100 procent, er desværre voldsomt kornet, ligesom den slet ikke formår at gengive farverne og kontrasten korrekt. Det er til gengæld fint, at man nemt kan vælge de 15 fokuspunkter manuelt i søgeren, hvoraf de tre midterste er af krydstypen, som er endnu mere præcise end de andre fokuspunkter. Også den indbyggede øjesensor, som aktiverer søgeren og slukker for lcd-skærmen i samme sekund, man sætter øjet til kameraet, er en smart finesse.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...