Windows 10 bliver gratis

I det første år bliver det gratis at opgradere til Windows 10. Det nye styresystem er blevet enklere og får samme udtryk på en række platforme.

22. januar 2015

Microsofts nye styresystem, Windows 10, bliver en gratis opgradering for brugere med Windows Phone, Windows 7, 8 og 8.1. Desuden byder det nye styresystem på en række nyheder - blandt andet vender startmenuen tilbage til Skrivebordet.

Det nye Windows er udviklet i samarbejde med hele 1,7 mio. testere fra 226 lande. Det har givet 800.000 kommentarer, som udviklerne har taget til indtægt. Derfor er der reelt en lille chance for at systemet denne gang virker mere intuitivt end forgængeren Windows 8.

Det første år bliver styresystemet gratis at opgradere for alle med en version 7 eller 8.

Død browser og ny søgemaskine I forbindelse med lanceringen af det kommende Windows 10 vil brugerne også blive nødt til at tage afsked med Internet Explorer, der bliver erstattet af en spritny browser, som på nuværende tidspunkt går under navnet "Project Spartan".

Der lanceres også stemmestyring med navnet Cortana som en hjælpefunktion og hologrammer.

Sidstnævnte er et computerlag, som ligges ovenpå virkeligheden. Teknikken kræver nogle specielle briller, der kaldes for HoloLens. Systemet minder om GoogleGlass, men Microsofts briller er gigantiske i forhold til.

Til gengæld kan brillerne registrere dine håndbevægelser, så man fx kan klikke på virtuelle knapper i luften og bladre gennem et billedshow på en virtuel skærm.

I et af de kommende numre af Digital Foto, kan du læse meget mere om Windows 10.

Det nye Windows 10 er ikke udkommet endnu, men det skulle blive klar til efteråret.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...