Nye objektiver fra Sony, Pentax, Canon og Tamron

Både Sony, Pentax, Canon og Tamron har løftet sløret for nye objektiver denne sommer. 

© Sony, Ricoh Images, Canon og Tamron

Fire producenter klar med nye vidvinkelobjektiver

Hvis du overvejer at investere i nyt glas, er der god grund til at overveje vidvinkel. Hele fire producenter har nemlig sendt nye, stærke vidvinkelobjektiver på markedet denne sommer.

10. juli 2019 af Sarah Marie Winther

Sommerferien indbyder til masser af fotografering med vidvinkel – de lange sandstrande og den vilde udsigt fra bjergtoppen kræver en bred billedvinkel, der kan få så meget som muligt af omgivelserne med.

Måske derfor har både Sony, Pentax, Canon og Tamron valgt at løfte sløret for nye vidvinkelobjektiver denne sommer. 

> Læs også: Canon opdaterer legendarisk G-serie

Nyhederne tæller et 35 mm F1.8, et 10-17 mm F3.5-4.5, et 24-240 mm F4-6.3 og et 35 mm F1.4, så der er både noget til fotografen, der foretrækker en fast brændvidde, og fotografen, der vil have et alsidigt zoomområde. 

Let og lysstærk vidvinkel til Sony full-frame

Sony 35mm F1.8 objektiv

Det nye Sony 35 mm F1.8 passer til Sonys full-frame-modeller Alpha7 og Alpha9.

© Sony

Det lader til, at det nye Sony FE 35mm F1.8 bliver et mere kompakt og prisvenligt alternativ til det kostbare Zeiss Distagon FE 35mm F1.4 ZA. Dermed lukker objektivet et hul i producentens linje af glas til full-frame-systemkameraer. 

Med en vægt på kun 280 gram, en længde på 73 mm og en diameter på 65,6 mm er vidvinkelobjektivet et af de letteste i sin klasse, men det er ifølge Sony ikke noget, der går ud over billedkvaliteten.

> Læs også: 10 naturfænomener du må have i kassen

Objektivet er nemlig konstrueret på en måde, der giver minimal kromatisk aberration og skarphed helt ud i hjørnerne selv på den største blændeåbning. Det er desuden udstyret med to smarte knapper, der kan skifte fokustilstand og holde fokus.

Prisen er endnu ukendt.

Pentax opgraderer fiskeøjeobjektiv

HD PENTAX-DA FISH-EYE10-17mmF3.5-4.5 ED

Det nye Pentax 10-17 mm giver gode muligheder for at være kreativ i optagelsen.

© Pentax

Pentax er gået i en anden retning og har opdateret det 13 år gamle fiskeøjeobjektiv Pentax 10-17mm F3.5-4.5 med ny belægning, der skulle give skarpere, mere kontrastfulde billeder og minimere risikoen for forstyrrende reflekser. 

Objektivets ydre er desuden blevet moderniseret, så det passer til nyere Pentax-kameraer med APS-C-sensor, og som noget nyt vil det være muligt at skrue modlysblænden på objektivet af, så man kan få næsten cirkulære billeder. 

Prisen for Pentax 10-17mm F3.5-4.5 kommer til at ligge på 4199 kr. 

Nyt Canon-objektiv til rejsefotografen

Canon RF 24-240mm F4-6.3

Det nye zoomobjektiv fra Canon er perfekt til dig, der gerne vil prøve kræfter med EOS R-systemet.

© Canon

Hvis du ikke kan bestemme dig for, om du vil investere i vidvinkel eller tele, så er Canons nye zoomobjektiv til EOS R-systemet et godt bud på begge dele.

Brændvidden på 24-240 mm betyder, at objektivet er ideelt til fx rejsefotografering, hvor du gerne vil have alsidighed, men ikke vil slæbe på en tonstung taske. Derudover er det godt, hvis du vil have ét objektiv til både landskaber, portrætter, sport og dyr. 

> Læs også: Ugens udfordring: Kunstneriske landskaber

Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM er forsynet med en fokus-kontrolring og en låsbar zoomring med 100 graders rotation, som ifølge producenten giver en direkte og nøjagtig kontrol.

Prisen er endnu ikke blevet offentliggjort. 

Tamron lover tårnhøj kvalitet

Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD

Tamron udfordrer Canon og Nikons originale objektiver med det nye 35 mm-vidvinkelobjektiv. 

© Tamron

Det er ikke kun Sony-fotografer, der får mere at vælge mellem, når det gælder objektiver på 35 mm. Tamron er nemlig klar med et objektiv til Canon og Nikon, som de selv kalder "det optisk set mest perfekte objektiv, der nogensinde er lanceret i virksomhedens historie".

Det lysstærke objektiv består af hele 14 linseelementer fordelt på ti grupper, herunder fire af dem er lavet af såkaldt LD-glas, der minimerer kromatisk aberration.

En anden ting, der adskiller objektivet fra de tilsvarende modeller på markedet, er vejrbestandigheden. Det er nemlig udstyret med gummipakninger, der forhindrer regn og fugt i at trænge ind ved alle de udsatte punkter. 

Samtidig har frontlinsen fået en fluorbelægning, der afviser vanddråber og fedt, og så er objektivets overflade modstandsdygtig overfor slag og ridser.

Tamron SP 35mm F1.4 Di USD kommer til at koste cirka 8299 kroner. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...