World Press Photo

Den sydafrikanske fotograf Brent Stirton er blandt de nominerede fotografer til konkurrencens hovedpris, World Press Photo of the Year. 

© Brent Stirton, Getty Images

Her er de billeder, der kan vinde priser i årets World Press Photo

Den prestigefyldte fotokonkurrence World Press Photo har nu løftet sløret for årets nominerede billeder. I modsætning til sidste år er de nordiske fotografer stort set ikke repræsenterede.

Hvert år får verdens største konkurrence for pressefotografer, World Press Photo, flere bidrag end nogensinde før. Og i år er ingen undtagelse – hele 78.801 billeder er blevet indsendt af i alt 4738 fotografer fra 129 lande. 

Af de mange tusinde billeder har en uafhængig jury udvalgt billeder fra 43 fotografer i otte forskellige kategorier – Contemporary Issues, Environment, General News, Long Term Project, Nature, Portraits, Sports og Spot News. 

Kvinder kæmper for Zimbabwes vilde dyr

Et af de nominerede billeder til hovedprisen, World Press Photo of the Year, er den sydafrikanske fotograf Brent Stirtons billede af den 30-årige Petronella Chigumbura. Hun er medlem af Akashinga, en gruppe af kvinder, der bekæmper krybskytteri i Zimbabwe.

World Press Photo

Den australske fotograf Chris McGrath er blandt de nominerede fotografer til konkurrencens hovedpris, World Press Photo of the Year. 

© Chris McGrath, Getty Images

Et andet af de nominerede billeder er taget af den australske fotograf Chris McGrath. Billedet er af en mand, der forsøger at holde pressen tilbage den 15. oktober under sagen om den forsvundne og nu myrdede journalist, Jamal Khashoggi. 

> Få en flot og praktisk fototaske til en ekstraordinær god pris med Digital FOTO. Få den sammen med 2 nr. af bladet for kun 49,50 kr. HER.

Kun én nordisk fotograf nomineret

Hvor der sidste år var fire nordiske fotografer fra henholdsvis Danmark, Norge og Sverige med i konkurrencen, er der kun én, der er sluppet igennem nåleøjet i år. 

Det er norske John T. Pedersen, der er nomineret i kategorien Sports med billedet af den 30-årige bokser Morin Ajambo, der træner i Katanga, et stort slumområde i Kampala, Uganda.

World Press Photo

Morin Ajambo er mor til syv og bokser på Ugandas nationale hold. Hun lever i slumområdet Katanga sammen med 20.000 andre ugandere. 

© John T. Pedersen

Det er usædvanligt, at så få nordiske fotografer er repræsenteret i konkurrencen. Der er dog også én anden fotograf med nordisk islæt, nemlig hollandske Pieter Ten Hoopen, der har base i Stockholm og i mange år har arbejdet og udstillet i Sverige. 

Med projektet 'The Migrant Caravan' har han sikret sig en nominering i kategorien World Press Photo Story of the Year. 

Projektet handler om den store karavane af migranter fra Honduras, Nicaragua, El Salvador og Guatamala, der i oktober og november sidste år vandrede mod den amerikanske grænse. 

> Har du selv taget et pletskud? Deltag i vores fotokonkurrence lige her. 

World Press Photo

Billedet af centralamerikanske immigranter, der får et lift til den amerikanske grænse af en lastbil, er taget udenfor Tapanatepec i Mexico.

© Pieter Ten Hoopen


Vinderne af årets konkurrence vil blive afsløret til prisuddelingen i Amsterdam den 12-13. april.

Du kan se alle de nominerede billeder til World Press Photo 2019 her.

Se også de de billeder, der vandt i World Press Photo 2018 i galleriet her.

Se også de bedste billeder fra World Press Photo 2017 i galleriet her.

Se også vinderbillederne fra World Press Photo 2016 i galleriet her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...