Fang julemanden

Fang julemanden!

Han ser dig, når du sover, og han ved, hvornår du er vågen, men nu skal det være slut! I år skal du fange ham på fersk gerning, og vi fortæller dig hvordan.

13. december 2016

Julemanden er en snu rad, som sniger sig ind i dit hjem, mens du ligger trygt i din seng og sover. Men er det nu også helt i orden? Nej, vel? Så fyr op under kaffemaskinen og find dit bedste kameraudstyr frem, for her kommer vores bedste tips til julemandsfotografering!

Overvågning

For at fange julemanden midt i sine lyssky gerninger, skal du være vågen. Men lad os bare være ærlige – du løber sikkert tør for koffein og kommer til at lukke øjnene i det øjeblik julemanden kravler ud af kaminen. 

Derfor må du først og fremmest sætte overvågningskameraer op de mest oplagte steder: tagryggen, skorstenen, i juletræet og ikke mindst i dåsen med småkager og på mælkehylden i køleskabet! 

Læs alt om GoPro

Brug mobilen

Du behøver ikke et dyrt spejlreflekskamera for at tage billeder af julemanden. En helt almindelig smartphone kan snildt klare jobbet - og til din smartphone kan du faktisk købe objektiver til!

Vi har testet 7 af markedets mest interessante mobiltelefoner for de fotointeresserede. 

Læs vores test her 

Få bedre billeder med 3-i-1 objektivkit til din mobiltelefon

5 tips til bedre billeder med mobilen

Den bedste app til billedredigering

Julemanden i levende billeder

Det er naturligvis rigtig fint at tage billeder af julemanden, men med videooptagelser af manden i rødt og hvidt står du endnu stærkere i din sag. Måske endda med optagelser i 360-grader?

Sådan får du de bedste optagelser i 360-grader

Så imponerende er videokvaliteten i iPhone 8 Plus

Lys op

Det nytter selvfølgelig ikke, at du lader lyset brænde i hele huset. Så risikerer du bare, at julemanden flyver videre, uden at aflægge dig et besøg. Du må derfor være forberedt på at tage billeder under svage lysforhold. 

Sådan tager du flotte indendørs billeder i svagt lys

Tips til at bruge mobilens lys 

5 tips, der gør dine blitzbilleder skarpere

Op i luften

Julemanden vil helt sikkert forsøge at flygte, når han først har opdaget, at du ikke ligger i din seng. Skynd dig derfor ud af huset med din kameradrone (som naturligvis står klar ved hoveddøren) og skyd julemandens himmelflugt med den. 

Sådan fanger du julemanden med droner

Her er de nye regler for droneflyvning i Danmark

Backup!

Nu har du billederne i hus, men arbejdet slutter ikke her. For tænk nu hvis alle billederne blev væk! Det må de endelig ikke, og derfor kommer her tre gode råd: backup, backup og backup! 

50 GB GRATIS backup til dig 

Få julemandsbillederne i skyen

Den store afsløring

Med billederne godt gemt væk her og der og alle vegne, er det nu tid til at vise dem frem for resten af verden - men selvfølgelig ikke uden betaling. Afslørende billeder af julemanden kan være mange penge værd. 

Tjen penge på at sælge dine fotos 

Få dine billeder frem i lyset

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...