Perfekt panorering af indendørs sport

Sådan laver du perfekt panorering af indendørs sport

Sportshaller byder på stærke motiver i fuld fart, men også på svagt lys med et grimt farveskær. Her får du tips til at lave perfekte panoreringer.

Skal du skyde hurtig action i en sportshal, er du som regel udfordret af dårlige lysforhold og motiver, der bevæger sig lynhurtigt. Det stiller krav til både udstyr, og måden du fotograferer på.

Når det kniber med lyset, kan en panorering være en god måde at fange bevægelsen. Her fotograferer du nemlig med en langsom lukkertid, mens du bevæger kameraet.

Indstil kameraet til serieoptagelser og autofokus til følgefokus. Skyd evt. på lukkertidsprioriteret (tv/S) og start med en lukkertid omkring 1/100 sekund (med rutinen kan du måske gå endnu længere ned)

Perfekte panorering i sportshallen
EXIF

1/50 sekund - F2.8 - ISO 1250 - 105 mm

Her er fire trin, som sikrer dig en perfekt panorering

  1. Stil dig med let spredte ben, så du står stabilt. Sæt søgeren for øjet, og følg motivet, mens det er placeret ved det aktive fokuspunkt.
  2. Følg motivets bevægelse, tryk udløserknappen i bund, og hold den nede, så kameraet tager billeder, mens du drejer dig for at følge motivet.
  3. Drej overkroppen i bevægelsen, og bliv ved at holde udløserknappen nede, mens du følger motivet.
  4. Når du slipper udløserknappen igen, skal du fortsætte bevægelsen lidt. Det øger chancerne for, at de sidste skud også bliver vellykkede.

I magasinet Digital FOTO 3/2017 kan du læse meget mere om at fotografere indendørs sport, når vi besøger en cykelarena. 

Tegner du abonnement nu, kan du læse de seneste fem numre af magasinet på mobil eller tablet med Wype-appen

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...