Epson Stylus SX525WD

Her tester vi intet mindre end verdens hurtigste inkjetprinter. Rekorden gælder dog kun under specielle betingelser, og vores testresultater overrasker da også på flere måder.

27. oktober 2010

Når Epson præsenterer deres nyhed SX525WD i en reklamefilm, er den produceret af kamerafolk fra det populære bil-program Top Gear og med flere billeder og lyde af racerbiler end af printeren selv. Epson sætter dermed en tyk streg under, at vi her har med verdens hurtigste inkjetprinter at gøre. Godt nok gælder rekorden kun for multiprintere i prisklassen under 4500 kroner, ligesom vi kun taler om udskrivning af almindelig sort-hvid-tekst på en dobbeltside. Epson har blandt andet fået hastigheden i top på grund af et nyt, smart fuldautomatisk papirvendesystem. Når det kommer til at printe fotos, er SX525WD imidlertid langtfra i pole position. I bedste kvalitet tog det fem minutter og 22 sekunder at printe et A4 til kant med den med-følgende software, Epson Easy Photo Print. En i øvrigt glimrende og intuitiv software, som dog er på engelsk. Men hastigheden er langtfra imponerende, for den billige Lexmark Impact S305 set til 767 kroner tager til sammenligning blot halvandet minut for samme udskrift.

Farver får baghjul Selv om printeren altså giver sig god tid til at printe, er kvaliteten ikke tilsvarende flot. Printet fremstår generelt blegt. Farverne er neutrale, men mangler mætning og kontrast.

Konklusion Med SX525WD kan man prale af at have verdens hurtigste printer – bare ikke lige til fotos. Desuden er billedkvaliteten skuffende. Man får dog fine funktioner som fx trådløst netværk og kortlæser.

Bedømmelse 75%

Læs mere Læs HELE testen i Digital Foto nr. 16, som er på gaden nu.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...