Fujifilm X-H1

Fujifilm X-H1 modstår støv og vandstænk og kan bruges i temperaturer ned til -10 grader.

© Fujifilm

Fujifilm lancerer X-H1 – første X-kamera med billedstabilisering

Fujifilm X-H1 er den nye topmodel blandt Fujifilms systemkameraer i X-serien. Som noget nyt er der indbygget billedstabilisering i kamerahuset, og så er der en række andre forbedringer.

15. februar 2018 af Kristoffer Engbo

Med det nye X-H1 er Fujifilm klar med en ny topmodel blandt deres spejlløse systemkameraer med APS-C-sensorer.

Fujifilm X-H1 er første model i X-serien, der har indbygget billedstabilisering, så du nu kan få billedstabilisering med alle objektiver. Den nye femaksede stabilisering gør det muligt at tage skarpe billeder på lukkertider, der er 5,5 trin længere, end det vil være muligt uden.

Billedstabiliseringen kompenserer for rystelser ved at bevæge billedchippen, og for at registrere rystelserne bruger den tre accelerometre, tre gyrosensorer og en specialudviklet dobbeltprocessor. Det gør det muligt at lave omkring 10.000 beregninger i sekundet.

Kameraet har samme billedchip som X-Pro 2 og X-T2, så opløsningen er på 24,9 mio. pixels. 

Fujifilm X-H1 har hurtig søger


Fujifilm X-H1

På et display på toppen kan man se de vigtigste kameraindstillinger.

© Fujifilm

Den elektroniske søger i Fujifilm X-H1 har en forstørrelsesgrad på 0,75x og en opløsning på hele 3,69 punkter. Desuden opdateres billedet hele 100 gange i sekundet med en forsinkelse på blot 0,005 sekunder, så du kan stole på det, du ser i søgeren.

Fujifilm X-H1 har fået en funktion til at reducere flimmer fra fx lysstofrør, hvilket kan være en fordel, når du fotograferer indendørs sport. Kameraet kan tage op til 14 billeder i sekundet med elektronisk lukker

Autofokus er også forbedret, så den nu arbejder hurtigere og mere præcist i svagt lys.

Læs mere om systemkameraer her

Vildere video i Fujifilm X-H1

Fujifilm har også gjort en hel del ud af videosiden på X-H1. Nu kan du optage i en kvalitet på op til 200 megabit per sekund, og optagelser i Full-HD kan laves med op til 120 billeder i sekundet, så du kan optage i slowmotion.

Du kan selvfølgelig også optage i 4K og desuden vælge et udvidet dynamisk område. X-H1 har også fået en indbygget mikrofon, der gør der det muligt at optage lyd i 24 bit med 48 kilohertz.

Den vejledende pris for kamerahuset er 15.799 kroner, og det sælges også i et kit med det nye batterigreb VPB-XH1 og to ekstra batterier for 18.499 kroner.

Læs mere om kameraer og udstyr fra Fujifilm

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...