Fujifilm X-Pro1

Efter den stormende modtagelse af Fujifilm X100 er firmaet klar med en professionel model med udskifteligt objektiv, og resultatet er blevet et helt unikt systemkamera.

24. juli 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om Fujifilm X-Pro1.

Tag Fujifilms epokegørende X100, og giv det udskifteligt objektiv. Så har du i store træk X-Pro1 og dermed et avanceret systemkamera i klasse med fx Sony Alpha NEX-7. Fujifilm understreger med den helt nye X-objektivfatning, at de mener det alvorligt og byder fra starten på tre faste, lysstærke objektiver på henholdsvis 18, 35 og 60 mm. Med en brændviddeforlængelse på 1,5x bliver det til 28, 50 og 90 mm.

Design, materialevalg og ergonomi er inspireret af Leica, men teknologisk er kameraet i en klasse for sig. Hybridsøgeren er en kombineret optisk og elektronisk søger som i X100. Man skifter mellem dem på kameraets forside. Der er 25 fokuspunkter, når man bruger den elektroniske søger, men det tal stiger til 49, når man bruger skærmen som søger. I begge tilfælde er den desværre langsom. Folk med lidt svagt syn skal være opmærksomme på, at søgeren ikke har dioptri-indstilling.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...