Test af Panasonic Lumix DMC-GH3

Panasonic Lumix DMC-GH3 er producentens hidtil mest ambitiøse systemkamera med ergonomien i top. Men det bedste er dets video, som får selv professionelle fotografer til at måbe.

Når man får Panasonics nyeste flagskib GH3 i hænderne, må man konstatere, at kameraet i såvel størrelse og egenskaber i høj grad ligner et fuldblods spejlreflekskamera. GH3 er stort, tungt og robust, og det er tydeligvis et kamera med appel til fotoentusiaster.

Forgængeren GH2 havde en fremragende videokvalitet, og det er oplagt, at Panasonic nu har sat kræfterne ind på at gøre videokvaliteten endnu bedre. Panasonic Lumix DMC-GH3 optager i Full HD i det pladsbesparende format avchd samt i de mere redigeringsvenlige formater mov og mpeg-4. Man kan optage med en bitrate på 72 megabit per sekund, som kun overgås af Canon 5D Mark III.

Billedkvaliteten er fremragende, lyden meget tydelig og selvfølgelig i stereo, og den fleksible og berøringsfølsomme skærm er genial til videooptagelser, da man nemt kan optage fra skæve vinkler. Endelig kan man optage video som slowmotion i 40 procent af den naturlige hastighed, eller man kan fange solnedgangen i et kvikkere tempo med time-lapse, hvor hastigheden skrues op til 300 procent. Derudover har videofilerne integreret tidskode, som gør det nemmere at lokalisere og redigere filerne.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...